pondelok 29. augusta 2011

Letný výstup na malokarpatský Mount Everest

V sobotu 3.9.2011 uskutočníme tretiu letnú túru tohto roku. S malou obmenou si zopakujeme trasu z novembra 2009.

Ide opäť o rozmanitú a krásnu trasu, vzhľadom na veľké prevýšenie vhodnú pre ľudí obľubujúcich zdolávanie náročnejších terénov. Záruby tvoria so svojimi 768 m n.m. najvyšší vrch Malých Karpát. Na svoje si určite prídu tí a tie z nás, ktorým sa páčil predchádzajúci výstup na Vápennú, tretí najvyšší kopec Malých Karpát, ktorý sme uskutočnili začiatkom augusta.

Po výstupe na Záruby, ktorý zahájime v Smoleniciach, nás čaká zrúcanina hradu Ostrý kameň. Časť trasy bude tvoriť aj zostup k vodnej nádrži Buková, kde sa v prípade pekného počasia môžeme občerstviť kúpaním. Výlet ukončíme v obci Plavecký Peter.

Nezabudnite si so sebou zobrať dostatok jedla a pitia na celý deň.

Bližšie informácie nájdete v priloženej pozvánke.


pondelok 1. augusta 2011

Výstup na Vápennú

V sobotu uskutočníme druhú letnú túru tohto roku. Rozhodli sme sa zopakovať si trasu zo septembra roku 2009 a to hlavne z dôvodu rozmanitosti a krásy tejto túry. Ide o výstup na Vápennú, tretí najvyšší vrch Malých Karpát. Výlet začneme obhliadkou zrúcaniny Plaveckého hradu, ktorý v rokoch 1256-1273 slúžil ako kráľovská pohraničná pevnosť.

Pri výstupe na Vápennú budeme prechádzať cez kopec Pohanská, cez lúku na Báborskej, cez rázcestie Amonova lúka, prírodnú rezerváciu Klokoč a cez sedlo Uhliská a Mesačnú lúku. Výlet ukončíme v dedinke Sološnica, odkiaľ sa odvezieme autobusom do Malaciek a odtiaľ do Bratislavy. Vzhľadom na časté stúpanie a následné klesanie ide o náročnejšiu túru.

Bližšie informácie nájdete v priloženej pozvánke.