pondelok 24. novembra 2008

Stretnutie pod vianočným stromčekom

QueerPoint vás pri príležitosti otvorenia bratislavských vianočných trhov pozýva v sobotu 29. 11. 2008 na queer stretnutie pod vianočným stromčekom.

Tí/tie, ktorí/é majú záujem aj o zážitok z kultúry, môžu prísť o 15:30 pred vstupný vchod Slovenskej národnej galérie (Rázusovo nábrežie 2), kde na záujemcov a záujemkyne bude čakať náš QP tím.

V SNG si môžeme pozrieť výstavu Druhá ruská avantgarda - Nonkonformisti zo zbierky Bar-Gera a/alebo výstavu fotografií Thomasa Hoepkera - Fotografie 1955-2008.

Viac informácii o týchto výstavách nájdete na webovej stránke SNG http://www.sng.sk/.

Na tie/tých z vás, ktoré/í nemajú záujem o kultúrnu časť nášho stretnutia, budeme čakať o 18:00 na Hviezdoslavovom námestí pod vianočným stromčekom.

sobota 15. novembra 2008

Smolenický okruh so zakončením na zámku


Pozývame vás na ďalšiu túru, ktorá tentoraz povedie zo Smoleníc do Jahodníka, okolo jaskyne Driny, cez Vlčiareň po Smolenický zámok.

Smolenický zámok stojí na nevysokom návrší. Bol to pôvodne strážny hrad, ktorý od roku 1777 prestavali Pálffyovci na rodinné sídlo. V okolí zámku sa nachádza krásny park s lúkami, ktorý určite neprejdeme bez povšimnutia.

Ide o 10 km nenáročnú trasu, vhodnú na chladnejšie jesenné dni.

Na záujemkyne a záujemcov bude náš QP tím čakať v sobotu 22. 11. 2008 o 8:45 na Autobusovej stanici Mlynské Nivy, odkiaľ vyrážame autobusom do Smoleníc.

Bližšie informácie nájdete v priloženej pozvánke, tentoraz v jesennom dizajne navrhnutom naším turistom Andrejom Paučekom.

Zároveň prikladáme odkaz na fotky z poslednej túry, ktorá viedla z Perneku na Staré bane, Čmeľok a Pezinskú babu.

pondelok 10. novembra 2008

Čo robíme, keď neorganizujeme túry...

Organizujú ich za nás druhí!:-)

Najlepším príkladom toho je výlet do Banskej Štiavnice, ktorý v dňoch 8. 11. -9. 11. 2008 zorganizoval člen QueerPointu a náš verný turista Marián Čurilla spolu s priateľom Ľubomírom Šimašekom.

Počas výletu sme sa oboznámili s mestom, absolvovali dve túry, na Kalváriu a na Sitno, navštívili múzeum minerálov, pozreli si výstavu umelca a člena qpeople a hlavne sme si užili veľa zábavy. V našom QueerPoint kolektíve sme privítali sympaťáčky Zuzu a Jeday, ktoré, veríme, čoskoro opäť stretneme na ďalších našich QP akciách. Fotografie z udalosti Víkend v Banskej Štiavnici uverejníme do konca roka aj na našej galérii http://picasaweb.google.sk/queerpoint/.

Zároveň vás chceme touto cestou upriamiť na výborný projekt qpeople. qpeople je internetová spoločenská sieť pre queer ľudí, ktorú založila a ako administrátorka spravuje naša šikovná QueerPoint spoluorganizátorka. Zaregistrovať sa môžete po kliknutí na http://qpeople.ning.com/. Viac o qpeople sa môžete dočítať v článku uverejnenom na diskriminacii.sk http://www.diskriminacia.sk/?q=node/527.

QueerPoint a qpeople si užívajú sestersko-bratské vzťahy, pretože práve vďaka tejto sieti sa vytvorila interaktívna skupina QueerPoint, ktorá si užíva spoločné chvíle aj mimo turistických výletov. V najbližšej dobe plánujeme zúčastniť sa spoločne akcií v rámci festivalu Jeden deň, Ozveny Mezipatier a výstav, ktoré sa konajú pri príležitosti mesiaca fotografie. Sledujte termíny udalostí na qpeople!

A samozrejme, nezabúdame ani na turistické akcie. Ďalší výstup plánujeme na sobotu 22. 11. 2008. Bližšie informácie poskytneme v týždni pred túrou.

Zatiaľ si pozrite naše fotografie z túry uskutočnenej dňa 20. 9. 2008, ktorá viedla z Borinky na Pajštún, Dračí hrádok a Biely kríž. http://picasaweb.google.sk/queerpoint/6TuraPajstunDraciHradokBielyKriz