sobota 21. júna 2008

Queer Point organizuje spoločný odchod na QUEER PARADE spojený s prehliadkou mesta Brno




V sobotu 28.6.2008 pri príležitosti prvej českej Queer Parade organizuje Queer Point spoločný odchod z Bratislavy do Brna s možnosťou prehliadky mesta pred začatím dúhového pochodu. Ak máte záujem zúčastniť sa, príďte o 7:30 na Hlavnú stanicu v Bratislave. Bližšie informácie nájdete v priloženej pozvánke.

Ak uprednostníte individuálny príchod do Brna a máte chuť sa k nám neskôr pripojiť, môžete sa s nami stretnúť o 13:00 pred pódiom na Náměstí Svobody v Brne.

Viac informácii o programe Queer Parade nájdete na stránke www.queerparade.cz.

Tešíme sa na vás.

utorok 17. júna 2008

Queer Point má prvú túru úspešne za sebou

V sobotu 14.6.2008 organizoval Queer Point prvý turistický výlet smerom z Rače, na Kolibu a Železnú studienku. Chôdzu lesnými cestičkami sprevádzal smiech, zábava a príjemné rozhovory. Fotografie spolu s komentárom uverejníme v najbližších dňoch. Ďakujeme všetkým zúčastneným, že prišli.

Zároveň upozorňujeme, že v sobotu 21.6.2008 sa uskutoční ďalšia túra, tentoraz z Rače na Biely kríž a Kolibu. Bližšie informácie nájdete v priloženej pozvánke.

pondelok 9. júna 2008

Turistický klub Queer Point organizuje prvú túru

V sobotu 14. 6. 2008 sa uskutoční pod záštitou novo vzniknutého turistického klubu Queer Point prvá bratislavská túra so štartom v Rači a ukončením na Patrónke. Zraz záujemkýň a záujemcov je na Račianskom mýte pri reštaurácii Panda o 10:00. Vítané/í sú všetky lesby, gejovia, bisexuálky, bisexuáli, transgender a ich kamarátky a kamaráti bez rozdielu pohlavia a sexuálnej orientácie.
Kto sme?
Turistický klub Queer Point (alebo skrátene aj QP) vznikol ako jedna z odpovedí na sériu pracovno-vzdelávacích a tréningových workshopov Queer Leaders Forum organizovaných Prvým lesbickým združením Museion, ktoré sú zamerané na budovanie funkčnej siete aktivistov a aktivistiek z neheterosexuálnej komunity na Slovensku.
Čo chceme?
Turisticky klub QP bude organizovať raz až dvakrát mesačne turistické výlety v Bratislave a v jej malokarpatskom okolí. Máme víziu byť dlhodobých projektom so zámerom vytvoriť skupinu queer a queer friendly ľudí, ktorí sa budú pravidelne stretávať za účelom turistiky. V prípade záujmu plánujeme naše aktivity rozšíriť aj o organizovanie niekoľkodňových výletov a chatových víkendoviek.
Tešíme sa na vás už túto sobotu 14. 6. 2008 o 10:00.